Cos de cumparaturi 0 bucati: 0.00 Lei

 x 

Coş gol

Blog

Igiena se invata in familie

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Inainte de a-i arata copilului cum se face igienizarea cavitatii bucale, intreaba medicul dentist,  daca periajul pe care tu il faci este corect.

Ca sa eviti curatarea constanta in dreptul acelorasi dinti, dimineata incepi cu spalatul dintilor de pe un maxilar si seara, de pe celalalt. Astfel, poti evita riscul aparitiei retractiilor si al eroziunilor dentare. Periajul se realizeaza prin miscari verticale dinspre gingie spre marginea dintilor in partea frontala, iar pentru restul suprafetelor prin miscari orizontale.

Apoi, retine ca o buna igiena orala este:

●     continua - nu se intrerupe niciodata mai mult de 24 de ore;

●     corecta - folosirea corecta a periutei si a pastei de dinti potrivite danturii tale;

●     completa - curatarea dintilor, periajul lingual, utilizarea atei dentare, a apei de gura sau a dusurilor bucale.

Dintii de lapte au un rol esential in mentinerea fermitatii maxilarelor si asigura masticatia corecta. Pierderea lor prematura poate duce la eruptia dezordonata a dintilor definitivi, inflamatii ale gingiilor, dureri etc. Deprinderea regulilor igienei orale ii ajuta pe copii sa mentina o dantura sanatoasa toata viata. Astfel, vor putea fi evitate formarea placii bacteriene, a tartrului, aparitia cariilor, a bolilor gingivale sau chiar caderea dintilor.

Cum il convingi pe cel mic sa se spele pe dinti

Asociatia Dentara Americana (ADA) a realizat un ghid pentru a putea  transforma spalatul pe dinti intr-o activitate atractiva pentru copil:

●     fii un exemplu - mergi cu cel mic la medicul dentist pentru o lectie de igiena orala; ulterior, fii riguros si fa-l sa inteleaga cat de important este sa tina cont de regulile prezentate in cabinet;

●     invata-ti copilul sa fie activ, nu pasiv - incearca sa nu ii impui copilului sa aiba grija de dintii lui; explica-i intregul proces, fii sigur ca a inteles si pune-l sa te verifice si el pe tine daca ajungi sa cureti toate zonele si suprafetele si daca folosesti corect metodele indicate de medicul dentist;

●     foloseste paste de dinti cu arome plăcute - daca o pasta obisnuita nu te ajuta sa-l convingi sa aiba grija de dintii lui, opteaza pentru un produs care are arome de fructe;

 

●     incurajeaza-l sa-si aleaga singur periuta - tu esti cel care alege modelul de periuta potrivit varstei copilului, insa da-i senzatia ca are si el un cuvant de spus; lasa-l sa opteze pentru design, culoare;

●     fixeaza o rutina - seteaza momente fixe ale zilei, dedicate spalatului pe dinti, si respecta rutina; cel mic va invata sa urmeze la randul lui regulile, valabile pentru toata familia.

Regulile igienei orale se invata in timp si este indicat sa te informezi, ca să fii un exemplu bun de urmat pentru copil. Nu ezita sa apelezi la recomandarile medicului dentist, ca sa te asiguri ca periajul tau este corect si ca alegi produsele adecvate pentru igiena orala a celui mic.

Contact

  • România, Iași - str. Toma Cozma nr. 24
  • Tel: (+4) 0731500336
  • E-mail: contact@apmed.ro

Search