Cos de cumparaturi 0 bucati: 0.00 Lei

 x 

Coş gol

Blog

Avantajele atei dentare

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Iata cateva motive pentru care ar trebui chiar de astăzi să începi folosirea aței dentare.

De ce să folosești ața dentară?

1. Pentru că spațiul dintre dinți reprezintă 30 % din totalul suprafețelor dentare. Deci dacă ocolesti această zonă, practic omiti o treime din suprafața dinților.

2. Pentru că în zona interdentaăa debutează boala parodontală și caria.

3. Numeroase studii  arată că în zona interdentară placa bacteriană este  mai activă decât cea din restul gurii.

 

Când se folosește?

Ideal ar fi de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

Un bun obicei ar fi sa o folosesti înainte de a peria dinții, pentru a permite substanțelor remineralizante din pastele de dinti să actioneze. Stabilește frecvența curățării interdentare împreună cu igienistul sau dentistul. Dacă nu ai carii noi în zona interdentara în ultimii 3 ani, e posibil să îți recomande să mentii ceea ce făceai înainte. Dacă ai numeroase carii noi, atunci o schimbare a obiceiurilor este necesară.

 În situația în care nu îți place să folosești ața dentară, există alternative la care poți apela, important este să cureți acea zonă: periuțele interdentare, soft-picks, floss picks, airfloss.

 

Cum se folosește?

Ața se poate folosi între toți dinții, chiar dacă ai spații mai strâmte sau mai largi. 

cum-se-foloseste-ata-dentara.jpg

Trebuie să folosești în jur de 50 cm de ată dentara, pe care sa o înfășori  în jurul degetului mijlociu de la fiecare mâna. Lasă între 3-5 cm ca să o poți manevra cu  degetul arătător si  cu degetul mare de la ambele mâini. Menține firul la o distanță de 1-1,5 cm pentru a avea control și a nu leza gingiile.

Introdu ața dentară între dinți cu o mișcare de înainte și înapoi până treci peste punctul de contact, iar apoi curbează ușor ața spre baza dintelui și mișcă ața sus-jos, de-a lungul dintelui.

Într-un spațiu interdentar sunt doi dinți de curățat. Ața se scoate dintre dinți cu o mișcare de înainte și înapoi.  Este foarte ușor să greșești tehnica.  Nu forța și nu apăsa ca să nu rănesti gingia. Dacă simți durere, sângerezi sau simți jenă când folosești firul, s-ar putea să creezi leziuni la nivelul gingiei. Firul nu trebuie să taie gingia, ci să o atingă în mod delicat.

Atenție: o gingie inflamată poate să sângereze, dar dacă cureți zona interdentară, în decurs de 24 de ore, situația se îmbunătățește. 

Menținerea esteticii zonei alb-roz este esențială și de aceea îți recomand să folosesti ața dentară între dinții din față, cu grijă, fără a leza gingia.

În zona posterioară a gurii, dacă ai probleme parodontale sau ești într-adevăr neîndemânatic, poți folosi cu succes periuța interdentară.

Dacă ai spații mari între dinți, din cauza bolii parodontale sau a unor retracții gingivale, soluția ideală este periuța interdentară cu mărimea corectă pentru zona respectivă.  

 

La ce vârstă trebuie să începem să o folosim?

În momentul în care dinții erup, apare un spațiu interdentar pe care trebuie să îl curățăm. Mama va trebui să treacă firul în mod delicat, fără să creeze traume gingivale. După vârsta de 6-7 ani, copilul, în funcție de îndemânare poate să facă și singur acest ritual. Poate fi de ajutor firul aromatizat. Bunele obiceiuri se învață la vârste fragede pentru a le menține pentru toată viața. 

Contact

  • România, Iași - str. Toma Cozma nr. 24
  • Tel: (+4) 0731500336
  • E-mail: contact@apmed.ro

Search